Massages

~trainingen ~
BINDWEEFSEL MASSAGE
Bindweefselmassage, de natuurlijk ‘facelift’

Bindweefselmassage is een huidverbeterende behandeling voor het gezicht en verbetert de conditie van de huid. Rimpels, littekens, vochtophopingen en andere huidproblemen kunnen hiermee aanzienlijk verminderd worden. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd, waardoor de aanmaak van collageen- en elastinevezels wordt gestimuleerd. Hierdoor ziet  de huid er jonger, gladder en steviger uit!

Deze 3-daagse training bevat en deel theorie voor de noodzakelijke achtergrondkennis. Verder is de training veelal praktijkgericht, waarbij er op elkaar geoefend wordt. Tussen de trainingsdagen zit bewust een ruime tijd om zelf in de praktijk de geleerde vaardigheden te oefenen, zodat de volgende trainingsdag dieper op zaken in gegaan kan worden. De tussenliggende perioden oefen je op modellen in je salon en oefen je met het maken van goede foto’s voor en na. De training omvat ook een marketinggedeelte waar handvatten gegeven wordt hoe deze massage in de praktijk in te zetten en te promoten.  Les 3 wordt afgesloten met een theorietoets en praktijkbeoordeling. Bij een goed resultaat ontvang je een certificaat en kun je het geleerde in de praktijk brengen.

Duur: 3 dagen (met tussenpozen van ongeveer 4 weken)
Data: zie AGENDA
Training is inclusief: manual, de massage op film, certificaat.
Benodigde basiskennis: Je bent in bezit van een landelijk (door Anbos) erkend diploma Schoonheidsspecialist. Je dient hiervan een kopie te overleggen bij inschrijving.

Doorgaan naar specialisatie niveau 4 met het door Anbos erkende diploma
Na deze training kun je bij ons doorstromen naar de Specialisatie Bindweefselmassage voor het door Anbos erkende diploma (onderdeel van de allround opleiding). In het najaar vernemen we als opleidingsinstituut de nieuwe eisen en structuur voor de allround opleiding Schoonheidsspecialist.
Dit betekent dat je na les 3 gelijk kunt doorstromen om op te gaan voor je diploma van deze specialisatie welke door de Anbos erkend is.

Interesse? Meld je aan >>>

Cursus Bindweefselmassage een half jaar geleden afgerond. De cursus is niet te lang en niet te kort. Je leert in enkele dagen exact genoeg om een goede bindweefselmassage uit te voeren. Na de cursus ben ik gestart in de salon en met mooie resultaten! Ook de begeleiding is super van P&B Cosmetix.

 

Miloe van Hove, Schoonheidsstudio 072, Heiloo

Alweer iets geweldigs afgerond in het training centrum van P&B Cosmetix. Het was een heel andere ervaring, massage geven die echt heel mooie resultaten kan geven. Ik vond het heel fijn dat er in een kleine groep gewerkt werd, want de docent van wie wij les kregen, hield ons goed in de gaten, en met heel veel geduld heeft zij ons steeds weer geholpen om de grepen goed uit te voeren. Ik ben echt heel blij dat ik deze cursus heb gedaan, want je gaat steeds meer over de huid nadenken, wat zijn de effecten als je dus bindweefsel massage doet.
Edith Gruwel van Beautysalon Piurity, Voorschoten.

Edith, Beauty Salon Piurity, Voorschoten

De bindweefseltraining afgerond, zeer tevreden over de training en heb er zin in om mee te gaan beginnen!
Bedankt voor de persoonlijke aanpak , aandacht en tips!

Jacqueline Theeuwen, Mooi@Home, Blitterswijck
CUPPING MASSAGE
Voor huidherstel én huidverbetering
  • Anti-Aging
  • Huidvernieuwend
  • Verminder rimpels en lijntjes
  • Verstrakt de gezichtscontouren
  • Verzacht littekens

Wat is Cupping Massage?

Cupping is een eeuwenoude traditie. Bij onze Cupping massage werken we met siliconen cups waarbij net als de traditionele werkwijze in een vacuüm ontstaat. Deze wijze van cupping is een stuk eenvoudiger en makkelijk aan te leren. De massage heeft een ontspannende en helende werking. Het maakt daarbij verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. Je leert alles over het veilig en effectief werken met de cups in onze training. Tijdens de training leer je met name de massage voor het gezicht, tevens behandelen we ook een deel van het lichaam.

Voor het gezicht is deze massage, naast onze bindweefselmassage een ideale verrijking in de salon voor huidverbeterende behandelingen. Het is makkelijk aan te leren en niet belastend voor je eigen vingers/handen. Ook is het een makkelijke massage om aan je klanten te leren voor thuisonderhoud. Je kunt gebruik maken van onze film van de zelfmassage.

Voor het lichaam is deze massage ideaal bij cellulite, behandelen van spieren en het verbeteren van de algehele huidconditie en –tonus. Naast de techniek, leer je hoe je het in je behandelingen kunt inzetten, in combinatie met de producten.

Duur: 1 dag
Datum: zie AGENDA
Training is inclusief: 1 werkset, manual, de massage op film, certificaat.
Exclusief: startpakket met verkoopsets (optioneel).
Benodigde basiskennis: Je bent in bezit van een landelijk (door Anbos) erkend diploma Schoonheidsspecialist. Je dient hiervan een kopie te overleggen bij inschrijving.

Interesse? Meld je aan >>>

Hoofdpijnmassage – Artikel in Vakblad ESTHE

Veel van je cliënten hebben dagelijks hoofdpijn. En nu helemaal. Want een van de oorzaken ervan is stress. In jouw instituut kun jij de helpende hand bieden en ook via sociale media kun je laten weten hoe jouw cliënten zelf klachten kunnen aanpakken. Zo heeft ruim de helft van de mensen met hoofdpijn een tekort aan magnesium. Een warm voetbad met extra magnesium biedt een mogelijkheid dat snel te verhelpen. Bovendien ontspant het. Marjolein Plak laat daarnaast nog enkele heerlijke massagegrepen zien.

Download het hele artikel: 2022-02 Vakblad ESTHE artikel hoofdpijnmassage

Scroll naar beneden voor informatie over deze training.

HOOFDPIJNMASSAGE & MEER

Ervaar deze bijzondere training.
Na deze training kun je veel klanten in je salon van grote dienst zijn. We kennen veel soorten hoofdpijnen (spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn chronische dagelijkse hoofdpijn, migraine).

Veel mensen lijden aan hoofdpijnen. Twintig procent van de Nederlanders heeft minimaal 1 dag in de week hoofdpijn. Bij veel mensen zorgt hoofdpijn er voor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Hoe geweldig  is het als jij  jouw klanten hierin kunt helpen!

In deze training leer je, in tegenstellingen tot andere trainingen, niet alleen hoe je bij hoofdpijn een effectieve massage kunt geven, maar ook meer over de achtergronden van hoofdpijn, de invloed van voeding & hormonen. Kortom een complete training waarbij je dit probleem van meer kanten kunt aanpakken.

Benodigde basiskennis:  Naast gediplomeerde schoonheidsspecialisten is deze training ook toegankelijk voor specialisten in opleiding en andere beauty professionals (zoals masseurs).
Duur: 1 dag
Datum: zie AGENDA
Interesse? Meld je aan >>>

Ontspannende behandeling met veel variatie. Je komt echt tot rust!

., .

Fijne opleiding. Goede trainster. Gevoel van privéles. Veel individuele aandacht.

., .
HOOFDHUIDMASSAGE

Een hoofdhuidmassage op de juiste intensiviteit stimuleert de zenuwen en bloedvaten onder de huid. Spanningen en blokkades worden vrijgemaakt en de celstofwisseling wordt op gang gebracht. Voordelen:

• Geeft directe ontspanning
• De hoofdhuid wordt soepeler
• Spanningen worden losgelaten
• Spanningshoofdpijnen zullen verminderen

De verschillende massagegrepen kunnen verwerkt worden in een bestaande gelaatsmassage. Deze massage kan ook als massage op zich gegeven worden in een speciale behandeling.

HAMMAM TREATMENT

Dit is een aangename variant op de welbekende hammam behandelingen, maar dan met ontspannen ritmes en rituelen! Je kunt een gehele lichaamsbehandeling geven, ook kun je een deelbehandeling geven zoals  de rug, of een deel combineren met een gezichtsbehandeling, denk aan de benen of armen. De behandeling zorgt voor een zeer diepe huidreiniging, ontgifting èn voeding van de huid. Tegelijkertijd zorgt het voor een ongekend gevoel van behaaglijkheid, verwennerij en ontspanning. Na deze bijzondere behandeling voel je de energie en fitheid in het lichaam terugvloeien!

BEIDE BEHANDELINGEN IN 1 TRAINING:
Benodigde basiskennis:  Naast gediplomeerde schoonheidsspecialisten is deze training ook toegankelijk voor specialisten in opleiding en andere beauty professionals (zoals masseurs).
Duur: 1 dag
Datum: zie AGENDA

Interesse? Meld je aan >>>

DIEPTEMASSAGE MET MASSAGEROLLERS
Lichaam + Gezicht

Een bijzondere ervaring; een massage uitgevoerd met speciale rozenkwarts rollers, die de massage een dieper en intensiever effect geven. De massage zelf voelt ontspannend aan, terwijl je klant voelt dat het veel meer effect geeft dan een ‘gewone’ massage. Je kunt variëren in druk, van licht tot zeer stevig, zonder dat het je eigen handen en gewrichten belast. De roller doet zijn werk! Ideaal bij regelmatige stress, spanning en spierpijnen in rug, nek en hoofd. Spierknopen, sporters of bij chronische problemen. Deze massage is een ware beleving!

  • Je kunt variëren in druk, van licht tot zeer stevig
  • Geen belasting van je eigen handen en gewrichten
  • De roller doet zijn werk!
  • Ideaal bij regelmatige stress, spanning en spierpijnen in rug, nek en hoofd.

De focus van deze massage ligt op het lichaam, maar ook leer je een massage voor het gezicht. Populair in de salon is de rug, nek, schoudermassage, waarbij ook de bilpartij gemasseerd wordt (veel rugklachten komen hier vandaan!), we kunnen hierbij gewoon over de broek en handdoek heen masseren! Met de stiftroller masseren we niet alleen het gezicht, maar ook de nekpartij (monnikskapspier), aanhechting tegen het achterhoofdsbeen en de hoofdhuid. Ideaal bij nekklachten, stress en spanningshoofdpijnen! In het gezicht is deze massage heerlijk ontspannend, terwijl de doorbloeding en drukpunten gestimuleerd worden. Een mooie afwisseling met de ‘klassieke’ gezichts-, hals- en decolleté massage!

HONEY DEEP TISSUE TREATMENT
SKIN DETOX & BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselbehandeling voor lichaam én gezicht. Een krachtige massage die de huid roze tot rood laat worden en tot diep in het bindweefsel werkt.

– Natuurlijke huidpeeling
– Verbetert de bloedcirculatie en zuurstofopname
– Skin Detox: diep ontgiftend en zuiverend
– Huidvernieuwend en voedend in de diepte.
– Gladde, sterke en onweerstaanbaar zachte huid.
– Een unieke beleving voor de klant.

Na deze behandeling voelt je huid super zacht en lekker aan

04-04-2019

Je huid voelt superzacht aan. Een heel apart gevoel tijdens de behandeling. Het resultaat is een wauw-effect!

04-04-2019

Een verrassende nieuw training. Echte aanrader voor wie helemaal natuurlijk werkt.

04-04-2019

BEIDE BEHANDELINGEN IN 1 TRAINING:

Benodigde basiskennis: Naast gediplomeerde schoonheidsspecialisten is deze training ook toegankelijk voor specialisten in opleiding en andere beauty professionals (zoals masseurs).

Duur: 1 dag
Datum: zie AGENDA

Interesse? Meld je aan >>>

FACIAL MASSAGE

In deze massage wordt de nadruk gelegd op liftende en huidverbeterende grepen en het bevorderen van een goede energiedoorstroom in de huid. De massage bestaat uit verschillende technieken, die de energiestroom kunnen beïnvloeden. Naast de traditionele massage wordt er tegenwoordig een fusie gemaakt met de Zweedse massage en acupressuur, zoals ontspannende strijkbewegingen en drukpunten. Deze massage is een fusie van deze invloeden en onze Europese kennis. Liftende grepen, drukpunten en een totaal gevoel van ontspanning. Hoewel de massage liftend en huidverbeterend bedoeld is, zal de klant een intense ontspanning ervaren. Een echte aanrader voor de Schoonheidsspecialist die de ‘basis’ gezichtsmassage wil uitbreiden.

Duur: 1 dag
Datum: zie AGENDA

Benodigde basiskennis: Je bent in bezit van een landelijk (door Anbos) erkend diploma Schoonheidsspecialist. Je dient hiervan een kopie te overleggen bij inschrijving.

MAGNEET  MASSAGE

Deze massage is ontspannend en verlicht spanningen in het hele lichaam, hierdoor komt het lichaam in rust en balans. De massage is niet alleen aangenaam en goed voor wie het ondergaat, maar ook voor diegene die het geeft! Deze manier van masseren is namelijk niet belastend voor jezelf. De gezichtsmassage zorgt o.a. voor een verbetering van de microcirculatie, breed in te zetten om je huidige gezichtsbehandelingen te verrijken. Je leert meer over masseren met magneten op het gezicht en het lichaam, op de blote huid en over kleding heen. Je komt meer te weten over de achtergrond van deze mooie massage, de toepassingen, effecten, indicaties en contra-indicaties. Na de basistechnieken kun je vanuit je intuïtie gaan masseren.

Training op aanvraag.
Interesse? Meld je aan >>>

HOTSTONE +  MASSAGE & COLDSTONE

Onze Hotstone massage is een gecombineerde vorm van massage, thermotherapie en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende werking. Deze thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, aangepast aan de persoonlijke behoefte. Het lichaam wordt zowel met de handen als met de warme stenen gemasseerd. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en gewrichten en geeft dus een snellere en diepere ontspanning van de spieren dan bij een ‘gewone’ massage. Dit geeft het effect dat er een diepe ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfestromen beter gaan circuleren. We behandelen de massage van lichaam en gelaat, met hotstones en coldstones.

Training op aanvraag
Interesse? Meld je aan >>>