Nutricosmetics

Pure Marine Collageen
Dé ideale ondersteuning van huidverbeterende behandelingen en kuren.

Mail ons om een bestelformulier op te vragen met inkoopprijzen:

info@beautytrainingen.nl 

Belangrijkste voordelen Piura Marine Collageen:

 • Met toegevoegde vitamine C van biologische Acerola
 • Revitaliseer je huid, haar en nagels op natuurlijke wijze
 • Gehydrolyseerd Type I Viscollageen
 • Zuiverheid bewezen in laboratoriumtests
 • 100% natuurlijke ingrediënten zonder vulstoffen of bindmiddelen

Collageen met Vitamine C

Schoonheid begint van binnenuit met de NIEUWE Piura Pure Marine Collageen!

Ons collageen bevat 100% natuurlijke acerola voor toegevoegde vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam om collageen aan te maken. Dit kan helpen je huid op natuurlijke wijze te revitaliseren, je haar en nagels te versterken en te helpen bij de gezondheid van gewrichten en botten. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en vormt meer dan een derde van al het weefsel! Dit eiwit is een cruciaal onderdeel van jouw huid, haar, nagels, bindweefsel, pezen, spieren en meer.

Waarom onze klanten kiezen voor Piura Pure Marine Collageen

 • Kan de elasticiteit van de huid verbeteren
 • Kan tekenen van huidveroudering vertragen
 • Kan de conditie van huid, haar en nagels verbeteren
 • Duurzaam viscollageen
 • Gehydrolyseerd collageen voor maximale absorptie
 • Type I viscollageen
 • Neutrale smaak
 • 100% natuurlijke viscollageen
 • Geen vulstoffen of bindmiddelen
 • Licht verteerbaar
 • Vrij van zware metalen
 • Zuiverheid bewezen in laboratoriumtests
 • Toegevoegde vitamine C voor optimale opname in je lichaam
 • Bevat biologische acerola
 • De neutrale smaak maakt het gemakkelijk toe te voegen aan verschillende gerechten en dranken

Natural

Smaakvrij, dus overal in te verwerken, zoals koude als warme dranken en gerechten.

300 gram = 30 porties van 10 gram
Verkoopprijs: €39,95
* informeer naar de retailprijzen

Chocolate

Voor chocolade liefhebbers. Heerlijk zowel koud als warm!
Chocolademelk, in de koffie, plantaardige yoghurt of melk, of lekker in baksels.

300 gram = 30 porties van 10 gram
Verkoopprijs: €39,95
* informeer naar de retailprijzen

Tropical

Geniet van de smaak van ananas, mango en kokosnoot.
Het lekkerste in gekoeld water, een vruchtensap met ijsblokjes, smoothies of in de (plantaardige) yoghurt of melk.

300 gram = 30 porties van 10 gram
Verkoopprijs: €39,95
* informeer naar de retailprijzen

GEBRUIK:

Aanbevolen gebruik Piura Pure Marine Collageen
Meng dagelijks 10gr in een glas water, sap, plantaardige melk of koffie. Kan ook worden toegevoegd aan shakes, ijs, cakes etc. Collageen is bestand tegen hitte. Bewaren in een gesloten verpakking, op een koele, droge plaats bij kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht en warmte. Wanneer er minder of meer gebruikt kan worden, hoe je kunt bepalen wat je welke klant adviseert, leer je in onze training.

Wat is Piura Pure Marine Collageen?

Piura Pure Marine Collageenis een duurzame bron van gehydrolyseerd viscollageen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam dat helpt bij het ondersteunen van de stabiliteit en kracht van huid, haar, pezen, bindweefsel, spieren en meer. Collageensupplementen worden wereldwijd gebruikt voor hun potentieel om tekenen van veroudering zoals rimpels en fijne lijntjes te vertragen en de gezondheid van gewrichten te verbeteren.

Waar wordt collageen voor gebruikt?

Collageensupplementen worden wereldwijd gebruikt vanwege hun potentieel om tekenen van veroudering te vertragen – zoals rimpels en fijne lijntjes – evenals het haar en de nagels te versterken en de gezondheid van de gewrichten te verbeteren.

Piura Pure Marine Collageen is een duurzame bron van gehydrolyseerd viscollageen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam dat helpt bij het ondersteunen van de stabiliteit en kracht van huid, haar, pezen, ligamenten, spieren en meer.

Waarom zit er toegevoegde Vitamine C in Piura Pure Marine Collageen?

Onze Piura Pure Marine Collageen bevat acerola voor toegevoegde vitamine C. Vitamine C helpt het lichaam collageen te produceren (Bron: EFSA). Het nemen van vitamine C met collageen kan ook een gezonde huid ondersteunen en de wondgenezing versnellen (Bron: EFSA).

Mensen die structureel te weinig vitamine C binnenkrijgen, kunnen een langzamer genezingsproces en collageenproductie hebben (Bron: EFSA).

Ons niet-gearomatiseerde collageenpoeder bevat biologische Acerola met 80 mg natuurlijke vitamine C per portie. Vitamine C is onderzocht om de collageenopname in het lichaam te ondersteunen!

Waarom kiezen voor viscollageen in plaats van rundercollageen?

Traditioneel wordt voor collageensupplementen collageen uit runderen of varkens gebruikt. Maar naarmate verdere studies zijn gedaan, is gebleken dat collageen uit vis duurzamer en van betere kwaliteit is. Viscollageen is een hoogwaardig type I collageen met een hoger absorptievermogen, tot maar liefst 1,5 keer meer dan runder- en varkenscollageen (Bron: NCBI & MDPI).

Type 1 Collageen is vergelijkbaar met de collageenstructuur die van nature beschikbaar is in ons lichaam en maakt het gemakkelijk opneembaar voor het lichaam zodra het is geconsumeerd (Bron: MDPI).

Wat zijn gehydrolyseerde collageenpeptiden?

Wanneer een eiwit uit het voedsel wordt gehaald, is het meestal van een lange, complexe structuur. Grotere eiwitten moeten worden verteerd voordat ze kunnen worden opgenomen en beschikbaar zijn in het lichaam. Wanneer een groot eiwit wordt gehydrolyseerd, dan wordt het in kleinere stukjes ”geknipt’ met behulp van enzymatische processen om het biologisch beschikbaar en biologisch actief te maken. Dit betekent dat het beter wordt opgenomen in het lichaam.

Waardoor wordt collageen in je lichaam minder?

Naarmate we ouder worden – na het 25e levensjaar – neemt de collageenproductie in je lichaam elk jaar af met 1 tot 1,5%. Veroudering is slechts één factor die ervoor kan zorgen dat de collageenproductie afneemt. Andere factoren die er voor zorgen dat de collageenproductie in je lichaam afneemt:

– Gebrek aan vitamine C in de voeding
– Een ongezonde levensstijl – zoals ongezond eten en roken
– Overmatige blootstelling aan de zon (photo-aging van de huid)

Wat zijn tekenen van collageentekort in de huid?

De geleidelijke afname van onze collageenproductie kan de eerste tekenen van veroudering veroorzaken: rimpels, bruine vlekken, fijne lijntjes en een slappe huid. Dit is waar collageensuppletie om de hoek komt kijken (Bron: Parjournal).

Natuurlijke smaken
Onze experts hebben viscollageen geformuleerd om een geavanceerd collageenpoeder te leveren dat neutraal van smaak is.

Piura Pure Marine Collageen is een perfecte aanvulling op elk drankje, of het nu je koffie, smoothie, water en zelfs soep, maaltijden en sauzen zijn! Het is een handig en gemakkelijk te drinken supplement op elk moment van de dag.

Piura Pure Marine Collageen wordt duurzaam geproduceerd

Piura Pure Marine Collageen is een zuivere bron van collageen uit duurzaam gekweekte vis. Dit is goed voor de vissen en de werknemers, maar ook voor jou omdat deze gekweekte vis – in tegenstelling tot wild gevangen vis – vrij is van zware metalen zoals lood en arseen. Wat duurzaamheid inhoudt bij onze viscollageen. De vissen worden verantwoord gekweekt in een schone omgeving, ziektevrij, met aandacht voor het dierenwelzijn en het voer dat zij krijgen is afkomstig van een betrouwbare bron. De viskwekerij onderhoudt een goede relatie met de naburige gemeenschappen en is verantwoordelijk voor een schone omgeving tijdens de visproductie. De werknemers van de viskwekerij worden eerlijk en goed behandeld en goed gecompenseerd.

Viscollageen bevat vaak zware verontreinigingen, zoals arseen en lood.
Het is cruciaal om te begrijpen dat duurzaam niet standaard gelijk staat aan kwaliteit. Uit laboratoriumtest is gebleken dat viscollageen uit in het wild gevangen kabeljauw – MSC-gecertificeerd of niet – arseen (en anorganisch arseen) en lood bevat. Piura Pure Marine viscollageen is vrij van arseen en lood, zoals gebleken uit onafhankelijke laboratoriumtests. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom wij collageen uit gekweekte vis gebruiken voor onze Viscollageen.

Piura Pure Marine Collageen is vrij van zware metalen
Hoewel veel viscollageen als schoon op de markt wordt gebracht, zijn na het testen van de grondstoffen, arseen (ook anorganisch arseen) en andere zware metalen zoals lood gevonden. Dit is vooral gevonden in het zogenaamde “wild gevangen” viscollageen. Deze zware metalen bioaccumuleren zich in de hele voedselketen en worden daarom aangetroffen in verschillende grondstoffen en consumentenproducten.

Dit geldt echter niet voor Piura Pure Marine Collageen! Ons collageen is in onafhankelijke laboratoria getest en bleek 100% vrij te zijn van zware metalen.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van gehydrolyseerd viscollageen

Onderzoek op het gebied van collageensuppletie bevindt zich in de voorbereidende fase. Er zijn momenteel nog geen goedgekeurde gezondheidsclaims.

Er zijn echter enkele veelbelovende onderzoeksresultaten met betrekking tot het supplement. Er is echter onderzocht dat na onze vroege volwassenheid onze collageenproductie afneemt, wat bijdraagt aan de vorming van fijne lijntjes, rimpels en bruine vlekken. Laat staan, een paar gewrichts- en botgezondheidsproblemen!

Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van collageen op huidveroudering, elasticiteit, hydratatie en huiddikte
Collageen is een belangrijk onderdeel van de huid. In een uitgebreid studieoverzicht werden de dermatologische voordelen van collageen aangetoond. De review omvatte 11 studies en meldde dat:

“Voorlopige resultaten zijn veelbelovend voor het gebruik op korte en lange termijn van orale collageensupplementen voor wondgenezing en tegen huidveroudering.”

“Orale collageensupplementen verhogen ook de elasticiteit van de huid, hydratatie en dermale collageendichtheid. Collageensuppletie is over het algemeen veilig zonder gemelde bijwerkingen.”

Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van collageen op de gezondheid van het haar
Volgens studies helpt langdurig gebruik van collageensupplementen om beschadigd haar te regenereren en de groei van haarzakjescellen te verhogen. Dit kan helpen de haardikte en weerstand tegen haarbeschadiging te verbeteren. De studie werd uitgevoerd onder gezonde vrouwen van 39 tot 75 jaar oud (Bron: Nutrafoods).

Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van collageen op wondgenezing
Collageen kan helpen bij het bevorderen van huid- en wondgenezing. Wanneer onze bloedvaten gewond raken, wordt collageen blootgesteld en trekt het cellen aan die bloedplaatjes worden genoemd uit het bloed, wat bloedstolling veroorzaakt. Dit helpt om overmatig bloeden te voorkomen wanneer de schade optreedt. Bovendien speelt collageen ook een cruciale rol bij het ondersteunen van de functies van bloedvaten.

Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van collageen op gewrichtspijn
Collageen is het hoofdbestanddeel van alle pezen, bindweefsels en ons gewrichtskraakbeen. Hierdoor ontstond het idee dat collageensupplementen kunnen helpen om gewrichtspijn te verminderen.

In een hoogwaardige studie rapporteerden 140 deelnemers die gedurende 6 maanden elke dag 10 g collageen gebruikten, verminderde gewrichtspijn in vergelijking met placebo.

Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van collageen op de gezondheid van de botten
Het meest bestudeerde effect van collageensupplementen is het effect op het beschermen van de botten. Dit is vooral belangrijk voor vrouwelijke sporters en ouderen die risico lopen op artritis en osteoporose.

Een recente systematische review concludeerde dat “Collageenhydrolysaat een positieve therapeutische rol speelt bij osteoporose en artrose: mogelijk toenemende botmineraaldichtheid, met een beschermend effect op gewrichtskraakbeen en, in de eerste plaats, het bieden van symptomatische verlichting van pijn.”

Evenzo toonde een andere studie aan dat 10 g collageen per dag de symptomen van artrose verlichtte, terwijl de placebo geen effecten opleverde.

Mogelijke allergenen

bevat vis

Disclaimer:

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerd voedingspatroon.

Piura kan hier geen (volledige) informatie verstrekken over alle toepassingen van dit product. In overeenstemming met de wetgeving houden wij die informatie gescheiden van de aanprijzing van onze producten.

Voor vragen kunt u ons tijdens kantooruren bellen op +31 (0) 6 53 52 53 13. U kunt ook online zoeken naar meer informatie over de toepassing en mogelijkheden van collageen.

LET OP: het kan voorkomen dat de verpakking van een product niet volledig overeenkomt met die op de online afbeeldingen door aanpassingen van leveranciers. Het product is echter hetzelfde.

Voedingswaarden

Natural

Voedingswaarde Per 100 g Per 10 g
Energie 1642 kJ
(387 kcal)
164 kJ
(39 kcal)
Vetten 2,4 g 0,2 g
waarvan verzadigde vetzuren 1,4 g 0,1 g
Koolhydraten 8,5 g 0,9 g
waarvan suikers 2,9 g 0,3 g
Vezels 7,8 g 0,8 g
Eiwitten 69 g 6,9 g
Zout* 0,42 g 0,04 g
Vitamine C (van Acerola) 800 mg
(1000%*)
80 mg
(100%*)
*Het zoutgehalte is uitsluitend te wijten aan de aanwezigheid van natuurlijk voorkomend natrium.
**RI = Referentie-inname

Aminozuur profiel per 100 g

Alanine 8300 mg
Arginine 8900 mg
Asparaginezuur 5100 mg
Cystine 30 mg
Glumatisch zuur 11600 mg
Glycine 19000 mg
Histidine* 1300 mg
Isoleucine* 1500 mg
Leucine* 2600 mg
Lysine* 3500 mg
Hydroxylysine 1500 mg
Methionine* 800 mg
Fenylalanine* 2300 mg
Proline 12600 mg
Hydroxyproline 10500 mg
Serine 3500 mg
Threonine* 2700 mg
Tyrosine 400 mg
Valine* 2000 mg

*Essentiële aminozuren

Chocolate

Voedingswaarde Per 100 g Per 10 g
Energie 1642 kJ
(387 kcal)
164 kJ
(39 kcal)
Vetten 2,4 g 0,2 g
waarvan verzadigde vetzuren 1,4 g 0,1 g
Koolhydraten 8,5 g 0,9 g
waarvan suikers 2,9 g 0,3 g
Vezels 7,8 g 0,8 g
Eiwitten 69 g 6,9 g
Zout* 0,42 g 0,04 g
Vitamine C (van Acerola) 800 mg
(1000%*)
80 mg
(100%*)
*Het zoutgehalte is uitsluitend te wijten aan de aanwezigheid van natuurlijk voorkomend natrium.
**RI = Referentie-inname

Aminozuur profiel per 100 g

Alanine 8300 mg
Arginine 8900 mg
Asparaginezuur 5100 mg
Cystine 30 mg
Glumatisch zuur 11600 mg
Glycine 19000 mg
Histidine* 1300 mg
Isoleucine* 1500 mg
Leucine* 2600 mg
Lysine* 3500 mg
Hydroxylysine 1500 mg
Methionine* 800 mg
Fenylalanine* 2300 mg
Proline 12600 mg
Hydroxyproline 10500 mg
Serine 3500 mg
Threonine* 2700 mg
Tyrosine 400 mg
Valine* 2000 mg
*Essentiële aminozuren
Tropical
Voedingswaarde Per 100 g Per 10 g
Energie 1730 kJ
(407 kcal)
173 kJ
(41 kcal)
Vetten 0 g 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g 0 g
Koolhydraten 8,1 g 0,8 g
waarvan suikers 0,9 g 0,1 g
Vezels 1,1 g 0,1 g
Eiwitten 79 g 7,9 g
Zout* 0,43 g 0,04 g
Vitamine C (van Acerola) 800 mg
(1000%*)
80 mg
(100%*)
*Het zoutgehalte is uitsluitend te wijten aan de aanwezigheid van natuurlijk voorkomend natrium.
**RI = Referentie-inname

Aminozuur profiel per 100 g

Alanine 8300 mg
Arginine 8900 mg
Asparaginezuur 5100 mg
Cystine 30 mg
Glumatisch zuur 11600 mg
Glycine 19000 mg
Histidine* 1300 mg
Isoleucine* 1500 mg
Leucine* 2600 mg
Lysine* 3500 mg
Hydroxylysine 1500 mg
Methionine* 800 mg
Fenylalanine* 2300 mg
Proline 12600 mg
Hydroxyproline 10500 mg
Serine 3500 mg
Threonine* 2700 mg
Tyrosine 400 mg
Valine* 2000 mg

*Essentiële aminozuren